Juridik i projektet

Utbilda dig och få kunskap om lagstiftningen och de juridiska problem som kan uppstå i projekt. Projektets verksamhet är reglerad i ett antal lagar och regler och det är en stor fördel att ha kunskaper om lagstiftningen. Det kan gälla olika typer av avtal, offerter, tolkningar, dröjsmål, fel och brister, skadestånd etc.

Du lär dig

Kursens syfte är att få fördjupade kunskaper om projektets juridik för att självständigt kunna agera i offertarbetet, skriva avtal och hantera de frågeställningar som kan uppstå i projektet. Du kommer också få goda kunskaper i att följa upp ett projekts kontrakt och avtal.

Ämnesområden

Projektjuridik

  • Projektets juridik 
  • Lagar, avtal och förordningar

Offertarbete

  • Hur man förbereder för offertarbete

Kontrakt/avtal

  • Hur man skriver kontrakt och avtal i projekt
  • Uppföljning av kontrakt och avtal

Materialet är utvecklat på svenska och består av en textdel, OH-bilder, övningar och lösningar. Du får också tillgång till checklistor, mallar och blanketter som du kommer ha stor nytta av i ditt arbete.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till projektekonomer och personer i ledande befattning med inflytande på projektverksamheten. Utbildningen vänder sig också till projektledare och delprojekt-ledare och personer med ansvar för resurser och kompetens i projekt.

Förkunskaper

Grundläggande utbildning i projekt eller motsvarande erfarenheter från arbete i projekt.

Om kursen

Pris: 6 900,00 kr

exklusive moms

Längd 1 dagar
Kurskod S161

Kursen hålls på begäran

Kontakta oss för mer information.

Telefon: 08-562 557 50 
E-post: info@cornerstone.se