Windows 10 in the Enterprise - Next step: Cloud

I den här workshopen fokuserar du på att fördjupa dina kunskaper om Windows 10. Syftet med workshopen är att du ska lära dig alla nya, smarta molnlösningar som kan lyfta din Windows 10-plattform till en helt ny nivå.

Vi går igenom hur du med Windows 10 tillsammans med Microsofts molntjänster som EMS, Windows Defender ATP, Windows Health och Windows Telemetry kan göra många saker på nya effektiva sätt. Det gäller bland annat utrullning av Windows och nya enheter, att höja säkerheten mot moderna och framtida hot samt hantera, konfigurera och inventera dina Windows 10-enheter. Fokus ligger på funktioner och lösningar som bygger på Microsofts molntjänster.

Workshopen är framtagen av Andreas Stenhall, en av Sveriges främsta inom området Windows- och enhetshantering. Vi har alltid har 0-day support för nya semi-annual channel-releaser och denna workshop är därmed alltid baserad på den senaste Windows 10-releasen baserad på semi-annual channel (tidigare Current Branch).

Målgrupp

It-tekniker, infrastrukturtekniker eller lösningsarkitekter som arbetar inom 2: a eller 3:e linjen på IT-avdelningen. Du jobbar med att konfigurera, underhålla och hantera klientmiljöer. Fokus är på funktioner med Microsofts molntjänster och därmed riktar sig kursen till dig som redan har möjligheten att använda eller använder Microsofts molntjänster, eller för dig som är nyfiken att se vad Windows 10 och molntjänster kan innebära för dig och din organisation.

Förkunskaper

Du har goda kunskaper i Windows och erfarenhet av att arbeta med hantering, utrullning, drift eller support av Windows-klienter. Dina kunskaper bör motsvara kurs T2266. Du bör ha kännedom om Active Directory och Windows Server. Kursmaterialet är skrivet på engelska. 

För att alltid hålla en hög kvalitet på våra teknikkurser använder vi både engelsk- och svensktalande experter som kursledare.

Ämnesområden

  • Windows as a Service i molnvärlden
  • Deployment; image-strategi och provisionering av Windows-enheter med exempelvis Autopilot och Azure AD Join.
  • Applikationspaketering i AppX eller AppV-format istället för MSI
  • Företagsanpassningar av användargränssnittet och webbläsare
  • Lagring av användares dokument och hantera profilerna för roaming av inställningar
  • Säkerhet med de senaste teknologierna baserade på exempelvis Windows Hello for Business, Windows Defender ATP, Azure Information Protection, Windows Information Protection och mycket mer.
  • Avancerad hantering och konfiguration av Windows 10 med Powershell och Microsoft Intune (via MDM). Inkluderar migrering från GPO-inställningar till MDM.
  • Inventering, uppföljning och proaktiv hantering med Windows Health, Windows Telemetry och andra delar som gör att du får kontroll på dina Windows 10-enheter.

 

Boka kursen

Boka din plats redan idag.

Om kursen

Pris: 20 450,00 kr

exklusive moms

Längd 2 dagar
Kurskod T2268

KompetenskortKompetenskort gäller på denna kurs

Boka kursen

Välj ort och kursstart

lc LiveClass innebär att kursen hålls som en lärarledd interaktiv onlineutbildning.

17 maj

Kunduppgifter

Kursanmälan är bindande. För mer information och avbokningsregler se våra allmänna villkor.