Windows 10 in the Enterprise - Next step: On-premise

I den här workshopen fokuserar du på att fördjupa dina kunskaper inom Windows 10. Syftet med workshopen är att ge dig som deltagare rätt förutsättningar för att i ditt arbete kunna göra saker på nya smarta sätt när det gäller utrullning, konfiguration och hantering av Windows och nya enheter.

Vi går igenom hur du får maximal nytta av Windows 10, exempelvis hur du höjer säkerheten mot moderna och framtida hot samt hur du hanterar Windows genom att bli mer proaktiv och förbereda för framtida lösningar. Fokus ligger på funktioner och lösningar som inte kräver molnkopplingar.

Workshopen är framtagen av Andreas Stenhall, en av Sveriges främsta inom området Windows- och enhetshantering. Vi har alltid har 0-day support för nya semi-annual channel-releaser och denna workshop är därmed alltid baserad på den senaste Windows 10-releasen baserad på semi-annual channel (tidigare Current Branch).

Målgrupp

It-tekniker, infrastrukturtekniker eller lösningsarkitekter som arbetar inom 2:a och 3:e linjen på IT-avdelningen. Du jobbar med att konfigurera, underhålla och hantera klientmiljöer. Fokus är på funktioner som inte kräver molnkopplingar och därmed riktar sig kursen både till den organisation som har eller inte har möjligheten att använda molnkopplingar.

Förkunskaper

Du har goda kunskaper i Windows och erfarenhet av att arbeta med hantering, utrullning, drift eller support av Windows-klienter. Dina kunskaper bör motsvara kurs T2266. Du bör ha kännedom om Active Directory och Windows Server. Kursmaterialet är skrivet på engelska. 

För att alltid hålla en hög kvalitet på våra teknikkurser använder vi både engelsk- och svensktalande experter som kursledare.

Ämnesområden

  • Windows as a Service, ett steg längre
  • Deployment; image, provisionering och installation av Windows-enheter
  • Applikationspaketering i AppX eller AppV-format istället för MSI
  • Företagsanpassningar av användargränssnittet och webbläsare
  • Bästa sättet att lagra användares dokument och hantera profilerna för roaming av inställningar
  • Säkerhet med de senaste teknologierna baserade på exempelvis Windows Hello for Business, virtualiseringsbaserad säkerhet, Device Guard, Windows Defender Application Guard, Exploit Guard och mycket mer.
  • Avancerad hantering och configuration av Windows 10 med GPO:er, WMI, Powershell eller System Center Configuration Manager.

Om kursen

Pris: 20 450,00 kr

exklusive moms

Längd 2 dagar
Kurskod T2267

KompetenskortKompetenskort gäller på denna kurs

Kursen hålls på begäran

Kontakta oss för mer information.

Telefon: 08-562 557 50 
E-post: info@cornerstone.se