John Laerum

John har arbetat med Microsoftbaserad serverteknik och generell datakommunikation sedan 1996. Han har utbildat på Microsofts serverteknik och datakommunikation sedan 1998. John har ett förflutet som IT-tekniker inom Svenska Försvaret och Svenska Kyrkan. Sedan år 2000 arbetar han som heltidsinstruktör.

John är specialicerad inom kommunikation och säkerhet. Han har lång erfarenhet av serverteknik från Microsoft, med tonvikt på Windows och Exchange. John är MCSA-, MCSE- MCITP- och MCT-certifierad och har varit med i Microsofts TAP-program där ett fåtal utvalda experter utför utvärdering av kommande produkter innan några Beta-versioner släppts. Han hjälper Microsoft som SME (Subject Matter Expert) både för design, utvärdering och utveckling av kurser. Han är även en uppskattad föredragshållare.

John tar varje tillfälle att dela med sig av, förstå och utveckla sin kunskap inom de Microsoft-teknologier han arbetar med. Hans entusiasm och driv är en inspirationskälla för både elever och kollegor. Han har varit medförfattare till flera kurser och bidrar aktivt med att utveckla Cornerstones EBC produkter.